29. července 2015

Balzám na rty - tranformace do tyčinky

aneb Diy pro ty, kdo nemají rádi krabičky

Co se týče balzámů na rty, jsem maniak. Načatých jich má vždycky několik a jsou všude. Všude! Spousta super patlátek na rty je v plechovkách nebo krabičkách, místo v tubičkách, a některým lidem to úplně nevyhovuje. Mně osobně to většinou nevadí, pokud ona krabička není moc malá, jako třeba u klasického "zázračného kelímku" od Oriflame. Hádám, že ho někdy měl každý. Je to sice jen navoněná vazelína, ale pro mě funguje skvěle, hlavně na hodně suché rty nebo pod rtěnky, které zrovna moc hydratační nejsou.



Tak jsem se jednou sebrala a předělala jsem ho z krabičkového na klasický tubičkový. Je to docela jednoduché :)

Pokud máte doma taky nějaký ne úplně ideální balzám v krabičce a rozhodnete se ho, tak jako já, přetransformovat, budete ještě potřebovat prázdnou balzámovou tubičku (já mám vyčištěnou od nejmilovanější Neutrogeny, ale dají se i koupit), lžičku, skleněnou nebo plastovou maličkou mističku a malý kastrůlek s vodou.


Předělávala jsem tenhle vanilkový zázračný kelímek. Tubičku od Neutrogeny jsem si vyčistila (dobře to jde vatičkami do uší), aby v ní nebyly žádné zbytky.



Většina tubiček má ve dně díru, většinou je takhle obdélníková. Osvědčilo se mi vystřihnout z obyčejného papíru kolečko a dno jím vyložit. Tady mám papír žlutý, aby byl dobře vidět na fotce. Stačí obyčejný kancelářský papír nebo čtvrtka.


Obsah oriflamáckého kelímku jsem si opačnou stranou kávové lžičky vyšťourala do plastového kelímku. Můžete použít i skleněný, třeba panák nebo nějakou menší skleničku.


Kelímek s balzámovou hmotou jsem potom dala do vodní lázně a nechala to všechno pěkně rozpustit. Můžete to dát i do mikrovlnky, ale pozor, aby se vám hmota nepřipálila. Je lepší to nechat rozpustit jen z části a zbytek dorozpustit mícháním. Rozpuštěný balzám jsem pak nalila do připravené tubičky. Připravte se na to, že hmota za chvilku trochu klesne, takže budete muset ještě trochu dolít.


No a po ztuhnutí mám super voňavý funkční balzám v tyčince. Zrovna ze zázračných kelímků je trochu víc patlavý, měkčí, než klasické balzámy, ale vůbec mi to nevadí, tvar drží i přesto pěkně. Kdyby vám to vadilo, stačilo by přidat kousek včelího vosku nebo nějakého tužšího balzámu.

Máte rádi balzámy v krabičkách nebo raději klasické v tubičce?

2 komentáře:

  1. Zázračný kelímek mám ráda i pro jeho balení, i když je pravda, že škrábat konec s dlouhými nehty není zrovna sranda. Nikdy mě nenapadlo to přendat! Ale v tubě mám zase jiné oblíbence, tak asi zůstanu u kelímků. Ale někdy jsou opravdu ty "vaničky" fakt nepraktické, určitě je to super rada! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi balení zázračných kelímků líbí, nechávám si je na různé drobnosti, špendlíky, léky do kabelky a tak :) Vždycky mi hrozně vadilo, že se mi ten balzám dostane za nehty, ale až teď mě napadlo, že by vlastně šel přendat, tak jsem to zkusila a ono to kupodivu funguje :D

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!