28. října 2015

DIY: Věšák na šperky

aneb Na větev s nimi!

Jak si užíváte dnešní sváteční den? Já jsem si udělala hezké dopoledne v Ikee, kam jsem se po dlouhé době vydala sama, takže jsem měla neomezený čas na prozkoumávání všech pokojíčků a vychytávek. Mohla bych tam klidně i bydlet. Mají už vánoční kolekci, tak jsem se trošku naladila i na Vánoce. Dala jsem si tradiční jablečný dortík, koupila jsem si nový (asi už stopadesátý) krásný hrníček, nějaké ty svíčky, krabičku perníčků a byla jsem spokojená. Prostě takový fajn pohodový den.

No a pak jsem si řekla, že bych vám mohla napsat nový článek. Už nějakou dobu mi tu leží fotky s návodem na nejjednodušší věšáček na šperky, který si určitě místo na slunci zaslouží.

A jako minule...k pohodovému dni patří pohodová hudba. Třeba tahle:



Máte rádi, když máte svoje nejmilejší šperky hezky na očích a tak trochu "na výstavce"? Pak je tohle přesně pro vás.


Na tenhle superjednoduchý projekt budete potřebovat jen pár věcí. Jednu tak akorát dlouhou a tak akorát tlustou větev (teď když se ořezávají stromy to myslím nebude problém - já mám třeba z ořechu), kterou si dobře očistěte (kartáčkem ve vaně to jde super) a ostříhejte jakékoliv postranní pidi větvičky a hezky zastřihněte konce. Potom už jen několik hřebíčků, kladivo a kousek provázku.


Naaranžujte si vaši větev podle toho, jak ji budete chtít pověsit na zeď. Potom se rozhodněte, kolik hřebíčků - věšáčků chcete mít a podle toho si vyznačte na dřevě jejich budoucí místa. Stačí na to bílá pastelka, obyčejná tužka nebo cokoliv jiného, co najdete po ruce. Pak už nastává okamžik s velkým O. Zatloukání hřebíků. Fajn tip na to, jak pokaždé zatlouct hřebík rovně, jsem našla na pinterestu. Prostě si hřebík přidržte mezi zuby hřebenu. Nechte hřebíčky trochu vyčnívat, aby na ně šly pohodlně zavěsit vaše šperky.


Na oba konce připevněte provázek - nejdříve si samozřejmě odměřte jak dlouhý má být. I protentokrát platí ono rčení "dvakrát měř, jednou řež". Já jsem poprvé naměřila proázek moc krátký a musela jsem to celé dělat znovu. Pokud chcete své dílo pojistit před pádem, uzlíky na provázku můžete zakápnout trochou lepidla, které po zaschnutí zprůhlední. Přebytečné konce potom odstřihněte, jeden hřebíček zatlučte ještě do zdi a potom už jen vymýšlejte, co všechno na váš nový větvový věšák pověsíte.


Většinu svých cingrlat mám s sebou v Praze a doma jich zbývá pomálu, ale i přesto dokázaly pěkně zaplnit všechny hřebíčková místa.



Kde máte svoje šperky schované - nebo vystavené vy?

(S fotkami nejsem úplně nejspokojenější, protože to nejideálnější místo na tenhle věšáček je zrovna v docela tmavém koutě mého pokoje, tak je na obrázcích vidět trochu šumu. Doufám, že mi to projednou odpustíte)

6 komentářů:

  1. Krásný nápad, vypadá to moc dobře :). Já mám taky vystavené, jen pecky a textilní zdobení schované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že se to líbí, nebyla jsem si zprvu vůbec jistá, jestli mám tenhle článek dělat :) Já mám většinu naušnic a řetízků, korálí pověšených venku (i na pecky mám speciální stojánek ;) a náramky a prstýnky v šuplíku. Ani nevím proč. Ale ty korále se mi na stěně prostě líbí :)

      Vymazat
  2. jéé! videla som z konára vešiak na šaty ale na šperky teda ešte nie, takže super!!

    OdpovědětVymazat
  3. Wauu, to vypadá bombasticky! Nikdy jsem nic podobného neviděla :) A na podzim to poslouží i jako moc krásná dekorace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda za pochvalu, děkuju :) Teď je podzimní, na Vánoce mám v plánu na to navěšet třeba nějaké ozdobičky nebo tak, na jaře a v létě určitě taky půjde něco vymyslet :)

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!