11. listopadu 2015

Nejmilejší lakýrníci

aneb Kdo nelakuje s námi, lakuje proti nám!

Jak se vám zatím zamlouvá letošní "mrazivý" listopad? :D Já si to docela užívám, dneska jsem dokonce venku chodila jen v tričku. Nemám ráda úplnou zimu, takže pro mě za mě takhle může být klidně až do března. Snad jen na Vánoce by mohlo nasněžit :)

Dneska vám chci ukázat svoje momentálně nejpoužívanější a nejoblíbenější laky na nehty. Se mnou je to tak, jednou mám období, kdy mě nepotkáte bez nalakovaných nehtů a potom zas třeba pár měsíců nic. Teď jsem zrovna v té fázi, kdy si barvičky užívám. Jenom si snad pokaždé zhruba polovinu nehtů náhodně odlakuju v laborce. Aceton je mrcha!
Nepotrpím si nijak na příliš drahé laky, většina z těch, které mám, nestála víc než 30-40 korun. Ale nemyslím, že by na tom příliš záleželo, protože jsem nešika a stejně si vždycky kus někde odškrábnu nebo jinak poničím. Navíc mě baví laky střídat :)


Jako první tu mám tenhle lak od Essence - no makeup look, protože přeci každý si mejkapuje nehty, žejo :) Je to odstín 03 Powdery nude, což je moc pěkná narůžovělá barva, takové to "my nails but better". Má takový matnější, saténový vzhled, na což já moc nejsem, nějak jsem pořád nepropadla trendu matných nehtů, takže přes něj stejně ještě lakuju průhledný lesklý vrchní lak (Sally Hansen Insta-dri, miláček). Jediné, co mi na něm trochu vadí je, že moc nekryje. Nemám ráda, když mi prosvítají světlé špičky nehtů a to se mi s tímhle lakem podaří až po třech, čtyřech vrstvách.


Druhý drobek má tak trochu handicap - je ještě z původní řady Essence laků, takže už se nějakou dobu nevyrábí. A já pořád sháním podobný odstín a pořád nenacházím. 130 What's my name? je totiž nádherná šedo-levandulovo-fialovo-mauve-cosi barva, která vypadá prostě skvěle. Moc dobře kryje, skvěle se lakuje, hodně dlouho vydrží. Prostě miláček. Kdybyste náhodou věděli o nějakém podobném laku, prosím, sem s ním!


Jak vidíte, Essence mám na laky docela ráda. Tohle je 52 Amazed by you, tmavá fialová s kapkou šedé. Hezky se lakuje, nevydrží mi tolik co předchozí, ale pořád dobrý. Tuhle barvu už seženete v klasické nabídce. Nevím tedy v čem tenkrát spočívala inovace laků colour&go na gelové, protože mi přijdou pořád stejné, ale tak co já tomu rozumím :)


Rimmel 60 seconds - 610 Pompous. Tmavá studená fialová se stříbrno-modro-fialovými pidimidi částečkami. Stačí mu někdy i jedna vrstva, vydží snad všechno, strašně blbě se odlakovává (tisíce stříbrných tečiček všude možně). Má jedinou, docela podstatnou nevýhodu - už se neprodává, což jsem zjistila teprve nedávno a od té doby po něm smutním. Je totiž opravdu pompézní :)


Posledním kouskem od Essence je můj nejnovější 22 I ♥ my blue jeans. Je matný (ne stoprocentně, ale je) a má moc hezkou šedomodrou barvu, možná až trochu do petrolejova (malá odbočka - víte že petrolej je ve skutečnosti úplně průhledný?). Nikdy bych neřekla, že budu mít tak ráda modrý lak, ale stalo se. Opět přes něj dávám lesklou vrstvu vrchního laku, takže neocením jeho matné schopnosti, ale ta barva je prostě boží :)


Předposlední pán do sbírky je NYC 401 West village apparel. Někdy bych se chtěla živit vymýšlením jmen k lakům na nehty, musí to být docela zajímavá práce :D
V lahvičce se tváří až trochu cihlově, ale na nehtech je spíš tmavě červený až do vínova, což mě nejdříve trochu zklamalo, ale nakonec jsem si i tu výslednou barvu oblíbila. Je to můj jediný lak od NYC (zatím), takže nemůžu porovnat s ostatními, ale tenhle drobek potřebuje dvě, ještě lépe tři tenčí vrstvy, aby pořádně kryl.


Poslední lak je tak trochu kuriozita. Narazila jsem na něj ve slevovém košíčku v Rossmanu, kde se smutně krčil asi ještě se dvěma brášky. Žádný podobný lak jsem nikdy neměla, tak jsem ho s radostí adoptovala (myslím že stál asi dvacku) a od té doby jsme velcí kamarádi. Jmenuje se Fantasia a je od Rival de Loop Young (od téhle značky mě na první, ne moc důkladný pohled berou asi jen ty laky, nic moc jiného...). Je to takový chameleon, přechází od petrolejově modré přes kovově zelenou, studenou zlatostříbrnou až do bronzova. Připomíná mi krovky zlatohlávka. Je to taky jediný lak, který jsem vám vyfotila "v akci", protože ten efekt je prostě nádherný.

fotit nehty mi fakt nejde...

Fotka je z nepříliš skvěle osvícené koupelny, protože pod vodou se ten efekt fotí úplně nejlíp. Tenhle lak je jakoby složený z milionu maličkých kovových kousků, kryje v jedné tenoulinké vrstvě (!) a drží jako přibitý. Na to, že jsem ho vzala jen jako experiment, mě solidně překvapil :)

Nakonec jsem vám ještě vyfotila jednotlivé laky v jedné a dvou vrstvách na papíře. Schválně jsem vzala kostkovaný, aby bylo vidět, jak kryjí. Vidíte že první od Essence i ve dvou vrstvách potřebuje ještě tak jednou tolik. Pompous se moc nepředvedl, na nehtech mu to jde o moc lépe. Ale jinak to odpovídá.


Jací jsou vaši oblíbení lakýrníci? A zkoušeli jste laky od Rival de Loop (nebo i něco jiného)?
Musím si ten stojan příště důkladně prošmejdit!

2 komentáře:

  1. Ten hovnivál je krásný! Já jsem ho právě viděla ve výprodejovém košíčku (za pár kaček), a vlastně už ani nevím, proč jsem si ho nevzala! Příště si jej vezmu, hrozně se mi líbí ;-) Já se teď na podzim vrátila konečně k červené a burgundy - hlavně L'oreal Addictive Plum, a pak nějaký cihlovo hnědý od Catrice. A jinak já to mám taky tak, že se jednou lakuju pořád, a jednou vůbec (kupodivu mám teď už dlouho období, že se lakuju v kuse).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z něj taky nadšená a vůbec nechápu, že je pořád v těch slevových košíčcích potkávám! Nečekala jsem od něj nic moc, ale naprosto mě odrovnal, nejen barvou, ale i tou kvalitou :)
      Ten tvůj L'oreal vypadá moc krásně, na ten se budu muset příště podívat blíž! :)

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!