16. prosince 2015

DIY nebo DI-not: Bronzer z kakaa?

aneb Myslíte si, že tutorialy z inernetu opravdu fungují?

Ahoj všem! Na dnešek jsem si pro vás připravila první článek z nové rubriky, kterou jsem nazvala "DIY nebo DI-not". Asi víte, že ráda tvořím nejrůznější věci, od pokojových doplňků přes šperky až po kosmetiku. Nejčastěji si své postupy vymýšlím sama, někdy se inspiruji fotkou z internetu, ale občas prostě nezbývá nic jiného, než použít návod někoho jiného. Na internetuje jich přece tolik...

Jenže!

Ne vždycky fungují tak, jak bychom si představovali. Tuhle rubriku bych proto chtěla zaplnit svými pokusy se "zázračnými" návody z internetu a povědět vám, jestli opravdu fungují. Dejte mi vědět, jestli by vás to bavilo!

Jako první tu mám návod na to, jak si vytvořit vlastní bronzer pouze z několika ingrediencí, které máte běžně doma. Zní to skvěle, ne?

Tady je video, ze kterého vycházím:


Bronzer, který voní jako čokoláda a je prakticky zadarmo? Sem s ním!
Máme všechno co potřebujeme - kakao (holandské, hlavně ne slazené Granko!), trochu skořice, alkohol (čím víc procent, tím líp), prázdný obal od pudru, papírovou utěrku. A taky misku, nějaké ty lžičky, znáte to.


Smícháme kakao a skořici...


...přidáme trochu alkoholu a vytoříme hnědou hmotu konzistence bláta, která moc hezky voní :D


Naplácáme to do našeho (vyčištěného a vydezinfikovaného!) obalu od pudru...


...potom přes to hodíme papírovou utěrku a vymačkáme z našeho budoucího bronzeru duši!


Vypadá to slibně, že? Nakonec naše super dílo necháme uschnout. A když nastane čas jít se pokochat vaším super voňavým ručně dělaným bronzerem...


Dum dum duuuuuum. Můj chudák vyschnul nějak...moc a ztvrdnul na kámen. Přemýšlela jsem, čím to bylo, co jsem udělala špatně. Možná jsem to moc slačila. Možná to bylo množstvím alkoholu (příliš moc?), ale konzistence vypadala tak, jak měla. Možná to bylo tím, že jsem to nedala usušit do mrazáku, ale nechala jsem to přivřené volně schnout. Nebo holt bylo špatné postavení hvězd. Nevím. Každopádně jsem se rozhodla zkusit to znovu, ale vlastně úplně jinak! K asi dvěma lžícím kakaa (zapomněla jsem na tu skořici, nevím ale, jaký má mít vlastně význam) jsem přidala zhruba lžičku bambuckého másla a stejně tolik oleje z hroznových jadérek. Pořádně jsem to všechno promíchala, až z toho vznikla hmota konzistence drobenky na koláč. Nacpala jsem to do obalu od pudru a natlačila dovnitř.
Jak to dopadlo?


Docela dobře! Všechno drží tam kde má (i kde nemá, což je důvod tak strašně opatlaného obalu - pardon) a v jednom kuse. To tmavší místo uprostřed je proto, že jak jsem to celé stlačovala (dnem svíčky z ikey), utvořila se na některých místech taková tvrdší - a tmavší - vrstvička. Ničemu to ale nevadí a myslím, že se za čas ošoupe.


Určitě vás ale zajímá, jestli se to dá jako bronzer, respektive spíše konturovací pudr, použít, když už to tak (dejme tomu) vypadá. A kupodivu ano! Neudělá vám nijak super tmavohnědou kůži (což je vidět i na fotce dole), ale na nějaké to lehčí, každodenní konturování to je akorát. V pohodě jde nabrat i jemňoučkým štětcem a rozmazat do ztracena. Byla jsem vážně překvapená.


Barva je kupodivu taková...kaková :D A hlavně po kakau stále voní. Po ránu je to moc milé. Přiznám se, že po tomhle nepovedeném a znovu vytvořeném chudáčkovi občas ráno sáhnu. Mám totiž radost, že funguje :)

Zkoušeli jste někdy vyrábět svou vlastní dekorativní kosmetiku? A Jak to dopadlo?

1 komentář:

  1. Do dekorativky jsem se zatím nepouštěla, tak nějak se toho bojím :D A asi by mě u toho bronzeru hrozně štvala kakaová vůně, protože bych hned po ránu měla chuť na čokoládu , se znám :D Z toho důvodu jsem taky na vážkách, jestli si koupit čokoládku od too faced. A koubouk dolů za to dílo! ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!