15. února 2016

Makeup Revolution: Girls on film

aneb První článek po zkouškovém nemůže být negativní!

Půlka února a já mám konečně čas zase začít psát. Letošní zkouškové bylo docela úmorné, více než jsem původně čekala, proto ta odmlka. Ale úspěšně jsme to přežili a dneska si na oslavu dáme článek o paletce, kterou jsem dostala k Vánocům a kterou jsem si zamilovala na první pohled.

Značku Makeup Revolution už známe asi všichni, jde o velice cenově příznivou kosmetiku, která má svůj český oiciální eshop a část sortimentu jde sehnat v drogeriích Rossmann. Já mám MUR docela ráda, protože je to dekorativní kosmetika velice příznivá pro omezený studentský rozpočet. Zatím toho nemám moc, ale rozhodně mám seznam věcí, kterým se nutně musím kouknout na zoubek!

Pod vánoční jedlí jsem našla paletku Girls on film, která bude hvězdou dnešního večera (s tímhle názvem, co jiného by mohla být?)




Začneme od obalu. V papírové krabičce s názvem se ukrývá černá lesklá paletka s rose gold (jak se ta barva jmenuje česky?) písmem. Jednoduché, čisté, nenadchne, ale neurazí. Taková kosmetická klasika. Balení je plastové, ale nepůsobí nijak odfláknutě, naopak, nebojím se, že by se mi používáním měla nějak zničit.


Uvnitř potom najdete 18 stínů - 12 lesklých (horní dvě řady obdélných stínů) a 6 matných (kulaté dole). Nejprve se mi nelíbilo, že stíny nejsou všechny ve stejném tvaru (někdy jsem nesnesitelný Sheldon), ale člověk si zvykne na všechno a teď už mi to vlastně vůbec nevadí. K paletce dostanete klasicky folii s názvy stínů a houbičky k nanášení, ze kterých málokdo skáče nadšením (ale v nouzi nejvyšší, když by ze světa zmizely všechny štětce, by to s nimi šlo).
Názvy stínů všechny pocházejí z textu písničky Girls on film od Duran Duran.
Co ovšem mě i vás jistě zajímá nejvíce, jsou barvy a kvalita stínů.


A obojí je pecka! Barvy se pohybují v přirozeném spektru, spíše světlejší, na denní líčení, než temné odstíny pro večer.
Lesklé stíny jsou skvěle měkké, pigmentované, nepráší a na víčku se ukazují přesně tak jako v paletce. Matná řada je na tom s pigmentací stejně skvěle, ale jak to mají holt matné stíny ve zvyku, jsou prášivější. Ale není to nic, co by se nedalo, prostě jen dělají trošku bordel okolo svých kulatých chlívečků, na oku už žádnou neplechu neprovádějí.
Já jsem je teď nejvíce nosila na zkoušky (protože jsem málokdy šla někam jinam a kvůli učení se líčit nebudu :) a musím zcela nezaujatě říct, že tuhle paletku teď miluju asi nejvíce ze svých paletek (no dobře, na věčném prvním místě je má UD Naked, ale ta má přidanou hodnotu v tom, že to je moje jediná "drahá" paletka, takže tu nebudeme počítat, jo?).



Čas na swatche! Všechny jsou vytvořené jedním namáznutím, takže o pigmentaci a hlavně lesku (nejsou to třpytky) si můžete myslím udělat docela pěkný obraz.

Horní řada:


 Prostřední řada (zaměřte se na druhý a třetí stín, to jsou moji největší miláčci!):


Matná řada:


Vidíte, že matné stíny jsou opravdu matné a že při aplikaci už nedělají problémy. Jediný, s kterým nejsem tak úplně spokojená je úplně poslední Girls on film, který práší docela hodně. Na mé pleti se ale skoro neukazuje, takže mě to zase až tak moc nemrzí. Naopak musím vyzdvihnout první dva, které jsem použila snad do každého líčení, které jsem s paletkou dělala, ať už jako matné stíny do ohybu oka a k blendění lesklých stínů nebo i do celomatného líčení. Jsou nádherné!

Co se týká výdrže, tak s bází (teď používám Dermacol) mi vydrží krásně celý den od rána až do večera. Bez báze jsem je nezkoušela, ani nebudu, protože mám mastnější víčka, takže samo o sobě mi tam nedrží snad nic (fňuk).

Co bych vám řekla na závěr. Girls on film je skvělá paletka, univerzální na den, s trochou snahy by se dalo vytvořit i nějaké to večerní líčení s použitím tmavé matné šedé So bright (ten název mě ve spojení s tak tmavou barvou vážně baví). Nejsvětlejší stíny se dají použít jako rozjasňovače i na tváře. Kvalita je za mě skvělá, výdrž s bází taky. Stíny se hezky rozmazávají (ztrácejí/blendí, jak tomu kdo říkáte) do ztracena, matné je potřeba maličko navrstvit (mluvím teď o dvou, třech vrstvičkách, ne o deseti!), protože rozblenděním můžou maličko ztratit na sytosti.
Rozhodně je to za tři stovky pecka a já už okukuju i ty ostatní (a spoustu dalších produktů).

Máte něco od Makeup Revolution? A jste spokojení?

4 komentáře:

  1. O zkouškovým mi ani nemluv :D jsem ráda, že je úspěšně za mnou. Také jsem vůbec neměla čas psát články, teď se snad k nějakému konečně dokopu. :D Paletka vypadá suprově.
    jennytailor

    OdpovědětVymazat
  2. Prenádherná paletka! ja mam od MUR ich iconic 3 a neviem si ju vynachváliť! :))
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné, jemné barvičky :) Jinak já jsem taky občas (spíš často) Sheldon, takže vím, o čem mluvíš a obdivuju tě, že se před zkouškou zvládáš malovat. Já leda tak zvracet, brečet a nadávat :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!