19. srpna 2015

Ebay štětce - ano nebo ne?

aneb Čína versus rozmazlený čumáček

Před nějakou dobou jsem na youtube narazila na video o setu štětců z ebay. Slečna je hodně chválila, tak jsem si řekla, že o nich zjistím víc. Nenašla jsem toho mnoho, ale recenze byly dobré. Jelikož už nějakou dobu obhlížím internet a hledám nějaký set štětců, který by mi pomohl obnovit a rozšířit můj skromný arzenál, rozhodla jsem se, že je objednám, vyzkouším jak fungují, a pak vám o tom napíšu. Jak to dopadlo?


Jde o set 11 štětců, který na ebay najdete pod názvem "11 pcs Wood Handle Makeup Brush Set" (já jsem objednávala odsud) a stojí kolem 10-12 dolarů.

Jak už název napovídá, jedná se o set 11 štětců jak na tvář, tak i na oči. Ze stránek prodejce se dozvíte, že obsahuje tyto typy štětců:
  • malý kulatý štětec na tvářenku
  • placatý štětec na makeup nebo k nanášení pleťových masek
  • klasický kulatý štětec na tvářenku
  • kulatý štětec na ztrácení stínů
  • zkosený štětec na tvářenku
  • klasický štětec na stíny
  • špičatý štětec na detaily
  • štětec na oční linky
  • štětec na ztrácení produktů na tváře
  • plochý štětec na tvář
  • mini kabuki štětec
Inu, prodejci občas neví o čem mluví, takže některé štětce mají podivně sestavené názvy, a některé vůbec nebudou použitelné na to, co podle názvu slibují. Ale to je celkem běžná věc.

Štětce mi přišly zabalené v bavlněném pytlíčku, což vypadalo moc hezky. Pytlík se bude hodit třeba na cestování se štětci nebo na jiné drobnosti.



Štětce mají opravdu dřevěné (bambusové) lakované rukojeti, nejedná se o potištěný plast. Štětinky jsou nylonové a přecházejí od tmavohnědé po bílou. Všechny štětce se mi drží dobře - každý má rukojeť trochu jinak dlouhou, což se mi ze začátku nelíbilo, ale když jsem je začala pořádně používat, začalo to dávat smysl. Každý štětec držíte trochu jinak, a přesně tomu jsou rukojeti přizpůsobené. Štětinky jsou neuvěřitelně heboučké - představte si plyšového medvídka kočku - tak moc! Mám tendenci se s nimi pořád muchlat. Štětinky a dřevo jsou spojeny stříbrným kovem a celé to dohromady drží dobře, nestalo se mi, že by se některý ze štětců začal viklat, takže to je určitě plus.
Když mi štětce přišly, tak z nich bylo trochu cítit lepidlo, znáte to, ten chemický lepidlový smrádek. Po vyprání se to ale dalo do pořádku, stejně jako štětinky těch štětců, které dorazily po přepravě trochu pomuchlané.

Tak se na ně koukneme trochu v detailu, co říkáte?


Štětce jsem si rozdělila na tvář a na oči. Začneme s těmi na tvář.



První je benjamínek celé sestavy - pidi kabuki štěteček. Na výšku má jen 5 centimetrů, takže je to takové kabuki miminko. Je celkem hustý a extrémně jemňounký jako ostatně všechny ostatní štětce. Mohl by mít trošku kratší štětinky, ale to může být jen moje preference. Každopádně je skvělý do kabelky, zvládne přepudrovat celý obličej, obnovit tvářenku nebo bronzer a přitom nezabere skoro žádné místo. No a je roztomilej a vy víte jak moc mám ráda roztomilé věci.


Jeho větší brácha, do rovna střižený štětec si poradí s pudrem nebo minerálním, ale i tekutým makeupem. Má krátkou silnou rukojeť, takže se hezky drží a dá se o něj opřít, ačkoliv štětinky mají tendence se ohýbat.


Na makeup je určený i tenhle plochý klasický štětec. Upřímně neznám moc lidí, kteří opravdu tímhle typem štětce makeup nanáší a ani já ho na to nepoužívám. Ale využití najde na všelijaké masky na obličej, protože ty nerada patlám rukama.



Kulatý štětec na tvář má kratší rukojeť stejně jako jeho rovně střižený sourozenec. Je dost hustý a měkoučký a vůbec super. Myslím, že je určený na pudr, ale u mě doma bude spíš na tvářenku, bronzer, nebo i rozjasňovač. Důvod najdete na spodní fotce - jsem zvyklá na štětce-obry, u kterých mi na celý obličej stačí tři tahy, takže mi to s tímhle menším přijde prostě jako moc práce. Ale i pudr mu jde skvěle, nechci mu zase křivdit.
Extrémní chlupáč ve srovnání je z H&M (ano, taky jsem se divila) a je to můj nejoblíbenější pudrový štětec. Mám ho už asi 4 roky a pořád je v super stavu. Oproti menšímu čínskému kolegovi ale trochu kouše.




Tvářenková klasika. Kulatý, trošku zploštělý štětec s tradičně dlouhou rukojetí. Hustý, hebký, nemám co dodat, je to jeden z mých favoritů z téhle sady.



Tohle je ten nejmenší z tvářových štětců. Pro mě je jedním z překvapivých objevů tohohle setu. Je to kulatý štětec v takové té velikosti "něco mezi". Ani ne velký na tvářenku, ani ne malý na oči. Nejdřív jsem nevěděla na co bude nejlepší, ale ukázalo se, že je to mistr na rozjasňovač a na nanášení pudru pod oči, rozmazávání korektoru, dá se s ním i konturovat. Co jsem na to přišla, nedám ho z ruky :)


To byl konec štětů na tvář a dostáváme se ke štětcům na oči. Těch je pět a nejvíc odnesly přepravu, takže jsem je musela chvíli rovnat. Na fotce je to ještě trochu vidět, ale po několika vypráních už jsou naprosto v pořádku.


Štětec na linky. Černá ovce stáda. Na linky byl moc tlustý, moc dlouhý, a taky moc kulatý. Než by mi ale měl ležet někde vzadu v šuplíku, rozhodla jsem se z něj udělat něco použitelného. Štětec dostal hodně zkosený sestřih a vyklubal se z něj úžasný štětec na vyplňování obočí stínem. Někdy to chce jen trochu improvizace :)


Tohle je neuvěřitelně hustý a pevný pencil brush - a přesně takový by měl být. Perfektní na nanášení tenké linky stínů pod oko nebo na vytvořený stínové horní linky.


Tohle by měl být štětec na nanášení stínů. Inu, na to je moc placatý a málo huňatý. Dole na fotkách vidíte srovnání s (opět) štětcem z H&M, který je na stíny perfektní, pod tím je vedle stejného typu štětce od Urban Decay. Vypadají vedle sebe skoro podobně. Ten od UD často používám na nanášení krémových stínů jako jsou Color tattoos, když se mi nechce patlat se v tom prsty, takže tenhle bude mít asi podobný úděl, ale funguje i jako štětec na korektor. Tenhle štětec je pro mě asi největším zklamáním.




Další z objevů. Z fotky tolik moc nevypadá, ale jedná se o zkosený, hodně chlupatý štětec.  Úžasný na nanášení stínů do ohybu víčka nebo i přes celé víčko. Tím, že je hodně huňatý, zvládne stíny i ztrácet. Taky se s ním dobře nanáší rozjasňovač pod obočí - zkosený tvar tam hezky sedne.


A finišovat budeme tímhle chlupáčem. Klasický ztrácecí štětec, je hodně huňatý, jemný, ale ohebný, takže se s ním stíny rozmazávají do ztracena moc dobře. Klasika největší.

Co napsat na závěr - celý tenhle set mě docela mile překvapil, miluju hebkost štětců a ve výsledku jsem našla využití pro všechny, což jsem nejprve ani nečekala. Oba dva kabuki by mohly být hustší, nebo spíše pevnější, aby se mohly nazývat opravdu kabuki štětci, ale dá se s nimi pracovat celkem bez problémů. Musím přiznat, že nemám moc zkušeností s drahými štětci známých značek, ale i tyhle super levné se u mě neztratí. Mými největšími favority jsou štětec na tvářenku, malý kulatý štětec "na všechno", špičatý štětec a zkosený chlupáč na oči.

Máte si je koupit taky?
Pokud hledáte velmi levný set základních štětců a nemáte vlastně skoro žádné nároky, tak ano. Pokud nutně potřebujete nějaký štětec z téhle sady, potom taky, protože za tu cenu to možná i stojí.

Zkusili jste taky někdy nějaké podobné extrémně levné a trochu pochybné štětce z ebay nebo podobných stránek? A jak to dopadlo? :)

4 komentáře:

  1. tak z ebay jsem nikdy nic nekupovala, i když mě tam lákalo spoustu nádherných a hlavně ekonomicky výhodných věěciček :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se nejdřív trochu bála, ale docela jsem ebay propadla :) Hlavně v malých věcičkách za dolar - doplňky, papírenské zboží a tak...

      Vymazat
  2. Já si zrovna nedávno objednala štětce z ebay, ale trochu jiné, tak jsem zvědavá...Každopádně na ně všude byly taky dobré recenze:) Ty tvoje se mi líbí hlavně tím designem, mně mají přijít bílé plastové no:/
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se právě líbily ty dřevěné rukojeti...dokonce mi i ladí k pokoji (a to je nejdůležitější! :D). Snad ty tvoje budou taky fajn, ebay někdy umí překvapit :)

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!