19. října 2015

Right meow #1

aneb Na co mám zrovna teď naládu?

Doufám, že se máte hezky a nekazí vám náladu uplakané počasí a zima. Mě ty nízké teploty dohnaly a tak jsem téměř celý minulý týden strávila zalezlá pod peřinou s hrnkem horkého čaje, kapkami do nosu a sirupem na kašel. Ale už jsem zase ve své kůži a troufnu si i sestavit pár písmenek do (jakžtakž) smysluplného textu.

Dneska to bude taková oddychovka. Někdo tomu říká "favorites", někdo "oblíbenci" a vy si to nazývejte jak je ctěná libost :) Prostě sbírka věcí, které mě zrovna teď baví, nedávám je z ruky a bez nich by to teď nebylo vůbec ono. Kosmetika i nekosmetika, každý si přijde na svoje.

Napište mi, co zrovna teď baví vás!


A jestli chcete, můžete si k tomu pustit moji nejmilejší písničku.


Začneme kosmetikou. S podzimem vytahuju ze šuplíku rtěnky, které většinou přes léto spí medvědím spánkem. Letos jedu na vlně nude nebo naopak červených rtů a docela hodně mě to baví.



Rimmel Lasting finish by Kate - odstín 45 z ještě pořád dost nové nude kolekce. Nádherná karamelovo-růžová barva, nejtmavší odstín co mají, ale pozor, je hodně studená. Nejdříve se mi na mně vůbec nelíbila, ale pak jsem si ji naprosto zamilovala! Navíc krásně voní...


Tuhle rtěnku od Alverde (odstín 55 Rosy caramel) mám už strašně dlouho (vlastně ani nevím, jestli ji ještě mají), ale snad každý podzim ji vytahuju a znovu a znovu zbožňuju. Je hnědá, prostě hnědá, s malinkatounkou kapičkou růžové, skoro jako takové ty rtěnky, které nosily naše babičky. Stejně tak i voní, ale na rtech je moc příjemná a hodně dlouho vydrží (pokud si ji neosmrkáte jako já...).


Tohle je moje nejnovější rtěnkové miminko, matná Essence 04 - On the catwalk! Vůbec nevím, jak tubarvu popsat. Je to taková vybledlejší vínová, ale není to mauve. Není to ani růžová, ani červená, prostě jako když vylijete červené víno na ubrus, ale ono se z něj nevypere. To je popis, panejo! Každopádně je super.


Tohle je moje červená klasika - opět Lasting finish by Kate od Rimmelu, tentokrát v odstínu 111 Kiss of life. Matná, tmavší červená (odmítala se vyfotit tak, jak opravdu vypadá, je to holt parádivá ženská a chce za každou cenu zářit). Tlumenější, ale pořád velice výrazná, barva na úplně prvním obrázku na ruce dost odpovídá realitě. Baví mě, moc, ale stejně jako každá výrazná barva potřebuje perfektní podklad a konturku.


Posledním pánem na holení je tahle dlouhotrvající barvička od Dermacolu. Odstín 03, tlumenější červená, o trošičku tmavší, než předchozí Rimmelka. Slibuje 16 hodin - tak dlouho jsem ji ještě nikdy na puse neměla, ale i přesto je to pro mě svatý grál. Možná i lepší než to, protože - a to je fakt něco - je to první rtěnka, kterou opravdu nejde osmrkat. Nevím, jestli s tím má problém ještě někdo jiný, než já, ale jakmile se trochu ochladí, začínám venku posmrkávat. A to pak jdou všechny patlátka z horního rtu dolů a já mám barevné všechny kapesníky. Ale tahle se mnou dala celou promoci, kterou jsem absolvovala v tom největším náporu rýmy a kašle a vydržela ještě i přes celý oběd. Po něm se začala trochu ztrácet z prostředka rtů, ale horní srdíčko bylo pořád bez chyby. Prostě zázrak! Myslím, že si co nevidět půjdu i pro jiné odstíny...


U rtů ještě chviličku zůstaneme. Poslední týdny nedám z ruky tenhle olej na rty od Baley. Voní (i chutná!) po kokosu a je moc příjemný. Dokonce tak moc, že mi ho chtěla ukrást moje maminka. Dostala svůj vlastní a je spokojená.



Konečně jsem se rozhoupala, překousla cenovku a v DMku popadla i ten legendární eos balzám na rty. Trochu jsem spěchala, takže jsem vybírala jen podle barvy obalu a až doma jsem zjistila, že tenhle sympatický zelenáč je s melounem a zimolezem. Meloun z něj opravdu cítím, ale jak voní zimolez, to vážně nevím. Ale baví mě, obalem, pozitivní barvou, vůní, chutí, i tím, jak funguje. Hodně rozpraskané a oloupané rty by asi nezachránil, ale pokud jste takoví balzámoví závisláci jako já (= každých 5-10 minut něco matláte po puse), tak to není ani potřeba a "greenhorn" (jakože zelenáč, rozumíme si) bude váš kámoš. Pokud vás ta cena nepoloží ještě před regálem...


Tohle je moje nejoblíbenější vůně právě pro chladnější období. Vanilková, prostě jen čistě vanilková. Není přehnaně výrazná, ale pořád o sobě dá vědět. Občas ji na sobě cítím i potom, co se vykoupu. A to je na toaletní vodu nepředstavitelný výkon, nemyslíte? Navíc vůbec, ale vůbec neubývá. Běžte si ji do Yves Rocher očuchat, pokud máte rádi vanilkové vůně.


Abych se mohla schovávat v barevném listí, na oči maluju zlatým Color tatto od Maybelline. Je nádherné, nádherné, nádherné a vydrží skoro všechno. Když ráno nevím coby, stačí mi tahle zlatá, k tomu kočičí černočerná linka a některá ze rtěnek na začátku. Pokaždé to vypadá skvěle.


Možná už o mně víte, že jsem kočka parádivá. Co je ale překvapivé je to, že jsem poprvé v životě letos na podzim vzala na milost zlatou barvu na špercích a nenosím skoro nic jiného. Člověk se mění, asi...
Tohle je původně čelenka do vlasů z ebay. Jenže je mně se teď v mých krátkých vlasech čelenky moc nezamlouvají a tak tuhle listovou nádheru nosím na krku. 


Na prstech si schovávám spící liščata...


a na uších nosím pyšné pávy.


Ale nejvíc sahám po těchto kopretinách. Nejsou sice podzimní, ale bezmezně je zbožňuju. Navíc se nějakým zázrakem hodí úplně ke všemu.


Abyste si nemysleli, že celé dny jen sedím před zrcadlem nebo šperkovnicí, jsem k tomu všemu ještě vášnivý čtenář. A teď už hodně dlouhou dobu čtu knížky s takovým tím postapokalyptickým, distopickým nádechem. Začalo to asi Hunger games a teď jsem hodně "zažraná" do knížky Maze runner (v češtině je to myslím Labyrint). Je to trilogie, která má v mojí čtečce přes 1000 stránek, což je pro každého knihomola obecného naprostá nádhera. Nemáte pro mě nápady na podobně laděné knížky?


V mezičasech si užívám s obrovským puntíkatým hrnkem černého čaje s medem a s citronem. Protože to je, byla a vždycky bude ta nejlepší kombinace. A je to zdravý. Skoro.


Poslední věc, kterou vám dneska ukážu, je můj nejnovější přírůstek do šatníku. No řekněte, jak jsem mohla v obchodě nechat tričko s kočkou, která navíc vypadá úplně stejně jako ta moje?

Máme nějaké oblíbené věci stejné? Co vás teď baví a hlavně, co teď čtete? A co na to Jan Tleskač?

4 komentáře:

Děkuji Vám za krásný komentář!