17. listopadu 2015

Soft Sensation od Astoru

aneb Proč kupovat jen jednu rtěnku, když můžete mít dvě?

Krásný sváteční den! Jak si užíváte volno? U nás dneska od rána prší a já mám chuť jedině tak zahrabat se pod deku s pořádným hrnkem kakaa a zásobou seriálů na celý zbytek dne. Než to ale zrealizuju, tak vám tady napíšu o dvou krasavcích od Astoru. Co vy na to? :)

Musím se přiznat, že okolo Astoru v drogeriích chodím tak nějak nevšímavě. Nějak mě nebere, jejich barevná paleta mi vždycky přišla moc...já nevím, nudná, nijaká, prostě samé elegantní uhlazené barvy. Což není nutně špatně, ale já jsem prostě na ty barvičky - a to zvláště u rtěnek. Ale nedávno jsem ve slevové knížce od dm narazila na akci 1+1 zdarma na rtěnky Soft Sensation právě od Astoru a řekla jsem si, že je zajdu omrknout, protože dvě rtěnky za nějakých 159,- jsou naprosto super.
Pravda, strávila jsem tam dost dlouho a odcházela jsem s rukama pomalovanýma snad všemi odstíny rtěnek, které mají v nabídce. Ale i se dvěma bílo-zlatými špalíčky, o kterých vám dneska budu povídat.


Oficiální název je Soft Sensation Color & Care hydratační rtěnka, která má být dlouhotrvající, intenzivní a rty vyživovat. Všechny odstíny co jsem zkoušela byly na ruce poměrně přirozené, nude, růžové, klasická červená. Některé byly na můj vkus trochu moc třpytivé, ale co se nelíbí mně, může se líbit jiným. Na oficiálních stránkách Astoru mají, řekla bych, mnohem více odstínů, než jsem viděla naživo (třeba ty fialové jsem vůbec nepotkala), tak je můžete omrknout.

Já jsem tedy po dlouhém zkoušení a přemýšlení vzala domů dva po sobě jdoucí odstíny, které byly nejméně růžové (růžovou na podzim a zimu moc nemusím) - 602 Soft Caramel a 603 Cinnamon Cashmere.


Balení je hranaté, celoplastové (ale není to ten levný, ošklivý plast), bílá "sundavací" část s vyraženým názvem značky a zlatým vrškem (který se v nouzi dá použít místo zrcátka) a zlatý vnitřek. Nejdřív se mi moc nelíbilo (bílou na obalech nějak...nemusím), ale zvykla jsem si. Rtěnky moc hezky voní - připomíná mi to trochu vůni Dove mýdel, ale se špetkou nějakých kytiček.

Začneme u 602 Soft Caramel. Karamelová to moc není, co si budeme povídat, ale jinak je to moc pěkná starorůžová barva, trochu do hněda, která nevypadá ani příliš usedle, ale ani příliš panenkovsky. Trochu mi zalézá do vrásek na rtech, ale pokud to nebudete zkoumat takhle zblízka, asi si toho nevšimnete.


Omluvte, prosím, absenci jakéhokoliv jiného makeupu na fotkách - jsem kočka líná!

Druhý odstín - 603 Cinnamon Cashmere mě ale dostal. Na první pohled je takový nic moc, celkem obyčejná cihlovo-hnědá, po které asi moc lidí nesáhne. Na rtech je ale nádherná - podzimní, tmavší cihlová, bez jakékoliv snahy utíkat do růžova nebo malinova. Tyhle odstíny naprosto zbožňuju, egoisticky myslím, že mi sluší a jsou to pro mě naprosto univerzální barvy. Okolí nijak přehnaně nepraští do očí, takže ji s klidem duše můžu vzít do školy, na nákup, ale zároveň není ani trochu nude, takže se hodí i na situace, kdy chcete mít něco trochu víc výrazného - na večírek, ples, rande...kamkoliv!



Co se týká té slibované hydratace, dlouhé výdrže a podobně... Obě rtěnky jsou velice příjemné, krémové, hezky se nanáší a hezky se nosí, rty nijak nevysušují. Co mě ale překvapilo je to, že na to, jak moc jsou krémové, toho hodně vydrží. Samozřejmě se obtiskávají na skleničky a kapesníky, ale pokud zrovna nemám extrémní rýmu, vydrží mi v plném stavu klidně tři hodiny (záleží na tom, jak moc piju a jím), potom se začnou tak nějak polehounku vytrácet, že si toho skoro ani nevšimnete. Žádné barevné linky okolo hranic rtů nebo podivné čárkování - prostě se po anglicku vypaří. Za což mají u mě tedy plus!

Pokud jste taky jako já a kolem Astoru chodíte jako slepí, zkuste se na tyhle rtěnky příště podívat. Myslím, že si to zaslouží.

Na závěr malý bonus - Cinnamon Cashmere je neskutečně podobná mojí nejoblíbenější rtěnce všech dob, kterou je Catrice Ultimate shine - 090 Fox Nox. Moje "liška" je bohužel už na dně (navíc se mi zlomila a do tubičky jsem ji znovu dostávala tak, že jsem ji úplně celou vydlabala, roztavila, nalila zpátky a nechala ztuhnout v mrazáku, což moc nevyšlo, takže je teď v podivném patvaru) a Ultimate shine rtěnky se navíc už neprodávají, takže jsem z objevu Cinnamon Cashmere dvakrát tak nadšená. Fox Nox byla o trochu víc lesklá (proto taky na fotce na ruce vypadá světlejší), ale jinak jsou to téměř dvojčata. Juchů!



Co vy a Astor? A jaká je vše nejvíc nejoblíbenější rtěnka?

2 komentáře:

  1. já taky Astor obcházím obloukem, značka mi přijde spíš pro vyšší věkovou skupinu, jak obaly, tak výběrem odstínů, i když už nějakou dobu od nich frčí pastelky na rty ... ale jako musím říct, že na "liščí" skořicový odstín jsi mě nalákala dostatečně, budu to muset jít okouknout ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, myslím, že asi nebudeme jediné, kdo to tak s Astorem mají. Na ty pastelky na rty se chci podívat příště, vlastně ještě vůbec žádnou nemám (ostuda!), ale bojím se, že zase budu mít problém s barvama...
      Liščí rtěnku určitě omrkni, fakt je skvělá! :)

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!