26. listopadu 2015

Tři mušketýři do zimy

aneb Kterak Tři mušketýři (kteří jsou čtyři) zachraňují rozpraskané rty před pohromou


Jsou čtyři. Bojují proti suchým, rozpraskaným a bolavým rtům. Nikdy neprohrávají.
Jmenují se Neutrogena, Astrid, Blistex a Bee natural a dohromady jsou to mí Tři mušketýři.

V zimě mě hodně trápí suché, rozpraskané rty. Navíc mám zlozvyk si ty suché šupinky okusovat, takže to občas skončí i menší krvavou historkou, což není ani trochu fajn. Dneska bych vám proto chtěla povědět o svých čtyřech zachráncích, kteří mě nikdy nezklamou.

Co se balzámů týče, mám raději ty pořádně hutné, o kterých ještě hodně dlouhou dobu víte, že jste si je na rty namazali. Žádné superrychlé vstřebávání a za chvíli nic, ale pořádná vrstva ochrany proti okolí. Taky nepotřebuju žádné parfemované nebo barvicí kousky, dokonce nekoukám ani na SPF - chci prostě základ, který ale plní svou funkci na 150 %. Taky sahám téměř výhradně po klasických tyčinkách, na kalíškové verze mě moc neužije a takové ty tekuté v tubičce už vůbec ne.

Prvním z nich je Neutrogena. Mám ráda obě varianty, jak klasickou, tak i tuhle "Nordic Berry" verzi. Klasická verze je trochu tužší, ale obě fungují stejně dobře. Navíc je z Norska - a tam musí být na zimu určitě lépe vybaveni! Složení není žádná sláva, ale jak jsem říkala už v úvodu, v tomhle případě na to moc nehraju. SPF 20.

Balzámu je 4,8 g a stojí kolem 60-80 korun, záleží kde ho koupíte.

INCI: Hydrogenated polyisobutene, Hydrogenated polydecene, Synthetic wax, Polyglyceryl-3 diisostearate, Caprylic/Capric triglyceride, Ethylhexyl methoxycinnamate, Disteardimonium hectorite, Tocopherol acetate, Butyl methoxydibenzoylmethane, Rubus Chamaemorus fruit extract, Alcohol, Aqua, Glycerin, Hydrated silica, BHT, Tocopherol, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Parfum.



Druhým mušketýrem je balzám s jojobovým olejem od Astridu. Tuhle modrou tubičku si kupuju už asi od třinácti a pořád je stejně super. Tenhle balzám je trochu tužší, než ostatní, ale to mu vůbec neubírá na kráse, protože i tak se na rty maže velice úspěšně. Obsahuje včelí vosk, slunečnicový a jojobový olej, složení už je trošičku lepší, než u předešlé neutrogeny. Uvádí obsah UVA a UVB filtrů, ale konkrétní hodnotu SPF jsem se nikde nedočetla.

Opět 4,8 g, cena kolem 30 korun.

INCI: Hydrogenated vegetable oil, Petrolatum, Cera alba, Helianthus Annuus seed oil, Parafin, Lecithin, Cera microcristallina, Ethylhexyl methoxycinnamate, Simmondsia Chinensis seed oil, Tocopheryl acetate, Buthyl methoxydibenzoylmethane, Geraniol, Parfum.



Třetím mušketýrem je klasický balzám od Blistexu. Vozím si ho z německa, protože tady se tahle základní varianta špatně shání a balzámy od téhle značky tu bývají dost předražené. Blistex chutná jako cukrátko - velice sladce, takže se musím držet, abych si pořád neolizovala pusu :) Má to úplně nejklasičtější balení ze všech, ale funguje. Na rozdíl od Astridu je o dost měkčí než ostatní. Základem složení je kokosový olej a včelí vosk, najdete tam i oleje, aloe vera, heřmánek (plus nějakou tu chemii, no). Má SPF 10.

4,25 g koupíte u nás přes internet za cca 90 korun, v zahraničí okolo 1 eura.

INCI: Hydrogenated coconut oil, Cera alba, Ethylexil Methoxycinnamate, Simmondsia Chinensis seed oil, Helianthus Annuus seed oil, 4-Methylbenzylidene camphor, Jojoba esters, Tocopheryl acetate, Canola oil, Dimethicone, Chamomilla Recutita flower extract, Aloe Barbadensis leaf juice, Phenoxyethanol, Isopropyl myristate, Aroma, Saccharin, Alumina, Polyhydroxystearic acid, Silica, CI 77891.



Poslední je přírodní balzám od Bee natural, o kterém jsem už psala ve článku s večerními oblíbenci. Taky je to cizinec, kupuji opět v Německu, ale dá se sehnat na českých eshopech. Složením je opravdu přírodní, obal nekecá :) Zrovna teď mám variantu s granátovým jablkem, která moc hezky voní. SPF neuvádí.

4,5 g koupíte na internetu za cca 80 korun.

INCI: Cera alba, Cocos Nucifera oil, Ricinus Communis seed oil, Helianthus Annuus seed oil, Aroma, Lanolin, Tocopherol, Aloe Barbadensis leaf extract, Punica Granatum extract, Rosmarinus Officinalis leaf oil, Cinnamal, Limonene, Linalool.



Shrnuto a podtrženo, tyhle čtyři balzámy naprosto zbožňuju. Mám je dokonce i v několika vydáních, v každé kapse, kabelce a nočním stolku. Zimu bych bez nich asi nepřežila.

Máte taky svoje balzámové Tři mušketýry? Dejte mi tipy, ráda zkusím i další :)

6 komentářů:

  1. První dva mám také ozkoušené. Ale jeden mi extra nevyhovoval. Holt každému sedne něco jiného. :)

    JENNYTAILOR

    OdpovědětVymazat
  2. Bee natural se docela fajn, měla jsem několik vůní. Sice mi to trošku připomíná kopírku Burt's bees (který je mimochodem úplně nejvíce super, rozdíl je znatelný!), ale je teda o více než polovinu levnější.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja sipamätám že ocomi raz kúpil niekde balzam na pery keď som bola menšia avtedy som do nich nebola ešte taký maniak. Kupilmi tento običajný blistex a veľmi sa mi zapáčil lebo mi chutil alena moju smolu som ho našla neskôr rozhryzený a už sa nedal používať určite chutil aj môjmu psovi:)) a tento bee natural vyzerá dobre ešte som ho nemala:) Inak pekný blog páči sa mi budem rada aj navštíviš aj môj:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blistex chutná prostě všem :D Pokud na Bee natural někde narazíš, určitě ho zkus, je moc příjemný :)

      Vymazat

Děkuji Vám za krásný komentář!